Archief

Indrukwekkende overwinning Europa

Nog nooit wonnen de Europese dames zo afgetekend in de ontmoeting met Team USA. Na de 18-10 zege blijft de Solheim Cup in Europa.Hoewel de voorsprong waarmee de speelsters van captain Neumann naar de singles gingen, ruim was, was een (afgetekende) overwinning voor Europa zeker nog niet in kannen in kruiken.

Telde het Europese team immers niet een groot aantal rookies (6) die voor hun eerste rechtstreekse duel stonden, en blinken de Amerikanen niet juist uit in de vrouw tegen vrouw gevechten? De marge van vijf punten (10,5-5,5) voor het ingaan van de singles was ruim, maar er moest nog wel wat werk verzet worden voor de beker mee terug mocht naar Europa.Al snel bleek echter dat dit Europese Team maar met één doel naar de Colorado Golf Club waren gekomen op de slotdag. De buit definitief veilig stellen en zo voor het eerst in de geschiedenis de beker winnen op Amerikaanse bodem én voor het eerst de titel prolongeren.

De ene na de andere partij liet Europees voordeel zien en uiteindelijk stopte de teller pas bij 18-10, de grootste zege ooit sinds de wedstrijd in 1990 voor het eerst werd gespeeld.’Wat een geweldig gevoel is dit’, glom coach Neumann terecht na afloop van de wedstrijd. ‘Ik ben zo trots op het team, ze speelden zo goed deze week’, vatte ze de historische overwinning kort en kernachtig samen. En zelfs dat was nog een understatement.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar