Archief

Nederlands oudste golfbaan nu ook GEO-gecertificeerd

Aan de vooravond van Nationaal Open, een van Nederlands oudste golftoernooien ontving Nederlands oudste golfbaan, de Rosendaelsche Golfclub, het GEO-certificaat.

Tijdens de Pro-Am van het Nationaal Open op 13 augustus heeft Ronald Pfeiffer, president van de NGF, aan de voorzitter van de Rosendaelsche Golfclub, Willem Zelsmann, op feestelijke wijze het GEO-certificaat uitgereikt. Dat meldt de NGF. De golfbaan is een oorspronkelijk ontwerp van Mr. A.A. del Court van Krimpen, ligt sinds 1908 op de huidige en is daarmee de oudste golfbaan van Nederland.

Al vanaf het begin zijn de leden van de club en de greenkeepers zorgvuldig met de natuur op het Landgoed Delhuyzen omgegaan. Het landschap veranderde door de jaren heen van stuifzand met veel heide en een paar bomen, in een bos met veel minder heide en geen stuifzand. Dat was conform de toen geldende waarden en normen voor natuurbeheer op de Hoge Veluwe. Daarom wordt de Rosendaelsche golfbaan thans dan ook een bosbaan genoemd.

Lees hier verder op de website van Greekeeper.nl

Social Media
Buienradar