Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
10 bezoekers online
1 gasten, 9 bots, 0 leden

Professionele golfspeler moet olifantengeheugen hebben

Professionele golfers herinneren zich bijna elke swing in elk toernooi, elke caddie en elke opmerking die wordt gemaakt tijdens een wedstrijd. Jeré Longman verklaart deze vreemde observatie in de New York Times.

Joel Fish, directeur van het ‘Center for Sport Psychology’ in Philadelphia, bevestigt dat professionele golfers zich significant meer herinneren van hun belangrijke toernooien dan andere topatleten. Dit is te wijten aan twee speciale eigenschappen van golf:

  • Er zijn zoveel variabelen waar een golfer rekening mee moet houden – de windsnelheid en de helling van de green bijvoorbeeld – dat elke swing uniek is.

  • Golfers gebruiken visualisatietechnieken om zich exact in te beelden waar men de bal wil slaan nog voordat ze de hun swing in gang zetten.

Dit is de reden waarom topgolfers zoals Adam Scott soms maanden voor een belangrijk toernooi het terrein al beginnen afhuren om er op te oefenen. “Ik wil de lokale kennis hebben van iemand die al veertig jaar op dat terrein speelt. Op het toernooi visualiseer ik mijn shots en sla ik de ballen net waar ik ze wil,” aldus Scott. Een goed geheugen is dus een essentieel element van de golfsport.

Lees hier verder op de website van Express.be

Social Media
Buienradar