Archief

US PGA Championship met Joost Luiten

Joost Luiten maakt zijn debuut in de laatste major van het jaar: het US PGA Championship. Challenge Tour-pro’s Floris de Vries en Jurrian van der Vaart spelen in Noorwegen. Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel spelen een wedstrijd van de LPGA Tour

Deze week wordt de vierde en laatste major van het seizoen gespeeld. Op de Ocean Course van Kiawah Island wordt het US PGA Championship gespeeld. Joost Luiten maakt zijn debuut in het kampioenschap.Het US PGA Championship is na de Masters het jongste major championship. Deze week wordt de 94ste editie gespeeld. Tot 1958 was het een matchplay-toernooi. Het is de meest onbekende van de vier golfmajors.Titelverdediger is Keegan Bradley. De Amerikaan won vorig jaar na een bizar slot op de Atlanta Atlethic Club. Door een dubbel bogey op de vijftiende leek hij de overwinning aan Jason Dufner te geven. Bradley knokte zich echter terug en Dufner maakte een aantal fouten. Een play-off volgde en Bradley won zijn eerste major.

Vorige week won Keegan Bradley de Bridgestone Invitational. Hij komt dus in vorm naar Kiawah Island om zijn titel te verdedigen.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar