Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
12 bezoekers online
0 gasten, 12 bots, 0 leden

Prins winnaar Faldo Series na zinderend slot

Severiano Prins (Haarlemmermersche) is na een zinderend slot overall winnaar geworden van de Faldo Series. Hij verdient hiermee een ticket naar The Greenbrier (West-Virginia, USA), waar dit jaar de Grand Final van de Faldo Series zal worden gespeeld. In de categorie onder de 18 was het ongekend spannend op Landgoed Bleijenbeek. Prins had op hole 18 een voorsprong van 2 slagen op Vince van Veen (De Goyer). Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd gelopen was sloeg Prins zijn bal onder het oog van honderden toeschouwers in het water en maakte een bogey. Van Veen wist met een knappe birdie een play off af te dwingen waarin Prins er met een par met de winst vandoor ging na een bogey van Van Veen. Prins won met een totaalscore van -13 het overall klassement en de titel in de categorie onder de 18.

Bootsma magisch onder de 21 met een rondje 64 (-9)
Alsof het nog niet genoeg was, was het ook ongekend spannend in de categorie onder 21. Ook hier werd op hole 18 een play off afgedwongen. Deze keer door Berry Jole die Philip Bootsma (Houtrak) op de laatse hole inhaalde. Bootsma begon de dag als 5e op 4 slagen achter leider Jole. Iedereen dacht dat de strijd zou gaan tussen Berry Jole, Lars van der Voort en Johannes Diederichs (DUI). Bootsma had hier zijn eigen mening over. Hij achterhaalde Jole met birdie/eagle op 17 en 18 en een magisch rondje 64 (-9). Dit gaf hem 2 slagen voorsprong op Jole die nog 3 holes moest spelen. Jole wist wat hem te doen stond en sloot af met een birdie op 17 en een schitterende birdie op 18. Dat winnen en verliezen in golf dicht bij elkaar kan liggen, bewees Jole met een put voor birdie op de eerste play off hole: zijn put limpte de hole. Bootsma sloot in stijl af met birdie en verzilverde ook een ticket naar The Greenbeer. Hij verbeterde het 1 dag oude baanrecord van Prins met 2 slagen.

Lees hier verder op de website van Faldo Series Nederland.

Social Media
Buienradar