Archief

Phil Mickelson wint met een 66 het Brits Open

Phil Mickelson heeft op Muirfield het Brits Open gewonnen dankzij een ijzersterke slotronde. Het is voor het eerst dat de Amerikaan de oudste major in golf wint.

Phil Mickelson begon de laatste ronde op de gedeelde negende plaats met een score van +2. De linkshandige Amerikaan, die dfeze major geen driver in de tas had, speelde een ijzersterke laatste ronde (66, -5) terwijl de concurrenten die er aan het begin van de dag veel beter voor stonden te veel fouten maakten.

Mickelson maakte op de eerste negen twee birdies en geen fouten. Op 10 maakte hij bogey om op +1 voor het toernooi te komen, maar er volgden vier birdies: op 13, 14, 17 en 18. Hij speelde de tweede negen in 32 slagen en eindigde op een totaal van drie onder par.

De Amerikaan was vorige week de sterkste op een andere linksbaan in Schotland, Castle Stuart. Hij is de eerste speler die achter elkaar het Schots Open en Brits Open wint.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar