Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
36 bezoekers online
26 gasten, 10 bots, 0 leden

Rose moet gaan bloeien in Britse sportzomer

De sportzomer kan voor de Britten voorlopig niet meer stuk. In het rugby (winst in de testserie tegen Australië), tennis (triomf Andy Murray op Wimbledon) en cricket (zege in de eerste Ashes-Test tegen Australië) kwamen de sportliefhebbers aan de andere kant van de Noordzee de afgelopen weken al volop aan hun trekken. Wat betreft de chauvinistische Britten is nu het golf aan de beurt voor een zeldzame eindzege.

Donderdag begint op de schitterende baan van Muirfield in Schotland in zomerse omstandigheden de 142e editie van het British Open, het belangrijkste golftoernooi van het jaar. En Justin Rose, eerder dit seizoen al winnaar van het US Open, moet daar de eerste Engelse kampioen worden sinds Nick Faldo in 1992. Maar het mag ook Luke Donald of Lee Westwood zijn als het aan de Britse golffans ligt, zo lang het maar een speler uit het Verenigd Koninkrijk is.

Lees verder.

Social Media
Buienradar