Archief

Oplichter golfclub moet de cel in

De voormalig-penningmeester van de exploitatiestichting van de Haagse golfbaan Ockenburgh heeft een celstraf gekregen van 20 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De 49-jarige man heeft de club voor zeker 750.000 euro opgelicht.

De man beheerde het geld voor aanleg en exploitatie van de golfbaan, maar sluisde stiekem enorme bedragen naar rekeningen van zijn eigen bv’s. Dat gebeurde in 2008 en 2009. De golfclub deed in april van dit jaar aangifte.

De Golfclub Ockenburgh benadrukt dat het gaat om de ex-penningmeester van de stichting tot aanleg, beheer en exploitatie van de golfbaan, en dus niet om de voormalig penningmeester van de golfclub. Het bestuur van de stichting besloot op te stappen toen de oplichting bekend werd.

Naast de celstraf moet de man ook 600.000 euro plus rente terugbetalen aan golfclub Ockenburgh.

Lees hier her bericht op de website van Omroep West.

Social Media
Buienradar