Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
15 bezoekers online
2 gasten, 13 bots, 0 leden

Belgen breken bizar golfrecord

Twee Belgen hebben het ‘Modular World Golf Record’ verbeterd. Golffanaten Alexander Hautekiet (34, hcp 2,3) en Kasper De Wulf (27, hcp 7,5) speelden van 24 op 25 juni op maar liefst acht golfbanen – in acht landen – in 22 uur, 31 minuten en 43 seconden.In een persbericht wordt de recordpoging een ‘golfthriller van formaat’ genoemd, ‘waarbij dikke mist het record bijna belette.’

Met helikopter, bussen en auto’s van sympathisanten slaagden de twee golfers van Damme G&CC erin in acht landen een volledige ronde golf te spelen en dat in een luttele 24 uur tijd. Met dit extreme partijtje golf slepen ze een vermelding in het Guinness Book of World Records in de wacht.

Het duo speelde in Italië, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en België. Het was de bedoeling om in negen landen te spelen, maar in Oostenrijk kwamen de twee in de problemen door dikke mist. Daarom besloten ze meteen naar Duitsland te gaan.

‘We vlogen op een bepaald moment door zo’n dikke mist dat het was alsof je op een blad papier aan het kijken was’, zei Alexander Hautekiet. ‘In Luxemburg hebben we een noodlanding moeten maken op de parking van een winkelcomplex, zo gevaarlijk was het.’

Kasper De Wulf: ‘Door de vertraging die we opliepen door de mist hebben we elk parcours nog eens 20 minuten sneller moeten spelen dan gepland. Als je weet dat je normaal een parcours op 4 uur speelt en wij 1:30 uur gepland hadden, dan weet je dat het snel moest gaan. Op het einde voelden we onze benen niet meer.’

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar