Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
15 bezoekers online
1 gasten, 14 bots, 0 leden

Rose wint US Open, Mickelson weer tweede

Met een score die zelfs boven par lag, legde Justin Rose beslag op zijn eerste Major. Phil Mickelson werd voor de zesde keer tweede. De mannen die de set-up regelden van de korte baan zullen stilletjes in hun handen hebben staan wrijven toen de climax van het US Open naderde. Met een score nipt onder par kunnen ze over het algemeen wel leven, maar liever nog zien ze geen enkele speler het winnen van de baan. Het US Open is hun ogen de ultieme test in golf, en daar horen geen scores (ruim) onder par bij.

En zo kan het gebeuren dat op de slotdag van het complete veld maar zes spelers een score onder par binnenbrachten. Laird, Weir, Stefani (inlcusief een hole in one op hole zeventien), Matsuyma (T10), Dufner (T4) en Els (T4) deden dat en wonnen daardoor allemaal stevig op dag 4 van het tweede Major van het jaar waar zelfs een score van level par goed was voor positiewinst op het leaderboard.

Het beste bewijs daarvan stond aan het eind van de dag helemaal bovenaan het leaderboard. Justin Rose ging de laatste dag rond in zeventig slagen, maakte evenveel birdies (5) als bogeys en trok met een totaal van +1 de zege in het US Open naar zich toe.

Winst was er op de holes  vier, zes, zeven, twaalf en dertien, ingeleverd werd er op drie vijf, elf, veertien en zestien. Maar het was genoeg. Voor het eerst in 43 jaar won een Engelsman het US Open en voor het eerst luisterde de Majorwinnaar naar de naam Justin Rose.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar