Archief

Donald leidt, Mickelson steelt de show

Vrijdag wordt de eerste ronde van het US Open afgemaakt met Luke Donald op vier onder na dertien, een slag beter dan Phil Mickelson. Mickelson kwam donderdagochtend tegen vier uur in de ochtend bij zijn huis voor deze week aan, nadat hij de avond ervoor de afscheidsavond van dochter Amanda had meegemaakt – in de buurt van San Diego.

Misschien geholpen door wat extra slaap vanwege de onweerspauze in de ochtenduren kwam Phil Mickelson op de par-70 baan van Merion East – zestien kilometer ten noordwesten van Philadelphia – tot een 67. ‘Ik was al op Merion geweest en wist exact hoe ik de baan moest spelen’, aldus Mickelson. De man die al vier keer tweede werd in dit Major liet in ieder geval donderdag de driver uit de tas. ‘Die heb ik op deze baan een keer of twee nodig’, was zijn uitleg. ‘Ik vond een vierde wedge, een met een loft van 64 graden, nuttiger.’

Toch was zijn score niet voldoende, althans mogelijk niet voldoende om de leider te zijn na dag 1. Luke Donald speelde dertien holes in vier onder, het gevolg van een bogey en vijf birdies, waarvan drie op rij als besluit.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar