Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
43 bezoekers online
37 gasten, 6 bots, 0 leden

Vandaag start US Open op Merion

De tweede major van het jaar begint vandaag met 8 miljoen dollar aan prijzengeld. Rory McIlroy, Tiger Woods en Adam Scott (de nummer 1, 2 en 3 van de wereld) spelen de eerste twee ronden in één flight. Woods heeft dit seizoen al vier keer gewonnen, maar speelde twee weken geleden in het Memorial Tournament niet goed.

De laatste keer dat Woods een major won was in 2008 en dat was het US Open. Woods won toen ondanks een knieblessure en veel pijn. McIlroy won het US Open in 2011 en het is een van zijn twee major-zeges.

Sergio Garcia doet ook mee en hij heeft op de range al de hand geschud van Tiger Woods. Garcia liet zich na het Players Championship negatief uit over Woods en maakte ook een opmerking met een racistische ondertoon waarvoor hij later zijn excuses aanbood.

Er doen 43 spelers van de European Tour mee deze week. De bekendste zijn McIlroy, Justin Rose, Luke Donald en Graeme McDowell. Acht spelers van de European Tour maken hun debuut in het US Open: Chris Doak, Jamie Donaldson, Estanislao Goya, Morten Ørum Madsen, Thorbjørn Olesen, John Parry, Eddie Pepperell en Jaco Van Zyl.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar