Archief

Joost Luiten wint Lyoness Open

Luiten had het niet makkelijk de laatste dag in Oostenrijk, maar een ronde 71 was voldoende voor zijn tweede European Tour zege.

Het was nog lang peentjes zweten voor Joost Luiten die als leider met drie slagen voorsprong de laatste ronde van het Lyoness Open in ging. Hoewel hij de hele ronde met het lange spel ‘in control’ was, was het een ijskoude putter die het nog lang spannend hield. Van tee tot green maakte Luiten nauwelijks fouten, maar op de greens wilde de bal er maar niet in.

Luiten begon direct op de eerste hole met een gemiste putt van niet meer dan anderhalve meter voor par, maar maakte de bogey met een knappe putt van vier meter voor birdie op de tweede meteen weer goed. Daarna kwam Luiten beter in zijn spel en was hij van tee tot green zo goed als foutloos. Dat hij geen verdere afstand nam van de concurrentie kwam louter doordat er geen enkele putt wilde vallen.

Op de par-5 zevende viel er wel weer een putt. Luiten sloeg vanaf 251 meter een ijzer-2 de green op en hoewel de eagleputt ruim te kort was, ging de putt voor birdie er wel in en kwam de Bleiswijker op -1 voor de dag. Hoewel Luiten alleen op de par-3 elfde nog een slag verspeelde dankzij een 3-putt, kwam de concurrentie wel dichterbij. Vooral Thomas Bjorn, Liang Wen-Chong en Romain Wattel leken aanspraak op de titel te willen maken, maar uiteindelijk kwam zij allen holes te kort om nog in de buurt van onze landgenoot te komen.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar