Archief

Leerlingen Beatrixcollege spelen golf:

Leerlingen van het Beatrixcollege in Tilburg hebben op woensdag 5 juni de gelegenheid gekregen om tijdens de Court Golf Challenge kennis te maken met de golfsport.

Leerlingen tijdens de clinic

Het initiatief voor de golfclinic, dat plaatsvond op het Cruyff Court Willem II veld in het Reeshofpark, komt van de Nederlandse Golf Federatie en de Professional Golfers Associatie Holland.
Door samen te werken met de gemeente van de lokale golfclub en de scholen rondom het Cruyff Court worden kinderen die normaliter niet zo snel in aanraking komen met de sport aangemoedigd het spel eens uit te proberen.

Eerste keer

In de stralende zon oefenden de leerlingen van het Beatrixcollege voor het eerst hun swing. “Ze leken er écht plezier in te hebben”, stelde golf pro in opleiding Edith Eijkemans tevreden vast. “En dat terwijl veruit het merendeel van hen nooit eerder een club in handen heeft gehad.” Samen met collega’s begeleidt Edith regelmatig leerlingen op deze sportdagen. “Soms hebben we elke dag van de week wel een andere school waar we langsgaan om kinderen enthousiast te maken over de sport.”

Hilariteit

Enthousiast waren de vierdeklassers zeker. De scholieren deden stuk voor stuk actief mee aan de verschillende activiteiten. Hilariteit ontstond toen twee leerlingen een klittenbandpak aantrokken en de overige scholieren mochten proberen hun medestudent te raken met de balletjes.
Voor de veiligheid van de omstanders en de leerlingen zelf werd er alleen gebruik gemaakt van zacht rubberen balletjes, en dat was maar goed ook. De jongens in het klittenbandpak werden na het klinken van het startsein zwaar onder vuur genomen door de anderen.

Lees hier verder op de website van de WeekKrant.nl

Social Media
Buienradar