Archief

Zonne-energie bij Golfclub Almeerderhout

Golfclub Almeerderhout is in voorbereiding om ‘Committed to Green’ gecertificeerd te worden en maakt onder meer gebruik van zonne-energie.

Op energiegebied, zo meldt de club in een persbericht, heeftAlmeerderhout de stap genomen om volledig over te gaan naar duurzaam opgewekte energie. Het elektriciteit-verbruik van de golfclub is ‘groen’ ingekocht. De opwekking vindt dus plaats door middel van wind-, water- of zon-kracht.

Een zichtbaar verbruik van energie is het laden van de elektrisch aangedreven golf-buggy’s. Een lading van de buggy’s duurt ongeveer vier uur en dan is er voldoende beschikbaar voor maximaal twee ronden van 18 holes. Daarna moet de buggy weer aan de lader. Ingeschat is dat er per jaar zo’n 1.200 ‘volledige’ ladingen worden uitgevoerd.

De zon als buggylader
Enraedt & Partners is een bedrijf dat zich specialiseert in energieprojecten en energiecontracten en het bedrijf is bovendien één van de bedrijfsleden van GC Almeerderhout. Uit betrokkenheid met de club en als fysieke uiting van zijn activiteiten heeft Enraedt een tiental zonnepanelen laten plaatsen op het dak van het bijgebouw van het clubhuis.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar