Archief

9 holes linkshandig, 9 holes rechtshandig

Negen golfprofessionals en veertien amateurs hebben op Tweede Pinksterdag negen holes  linkshandig en negen holes rechtshandig gespeeld. De wedstrijd, het Oden Open, werd gespeeld op de 9-holes par-29 Golfbaan Molenslag in Noord-Holland. De meest veelzijdige speler in het deelnemersveld van 23 golfers bleek Gert Jan Markus te zijn. De PGA-professional, van nature rechtshandig, presteerde links beter dan rechts. Aan zijn rechterkant had hij 34 slagen nodig, linkszijdig maakte hij 33. Markus won als hoofdprijs een spaarvarken gevuld met 499 euro’s.

Met zijn 67 bleef de winnaar titelverdediger Brian Larsen één slag voor. Tjerk van der Horst, die rechtszijdig ijzersterk begon (hij zette een baanrecord van 26 slagen (-3) neer) kwam door een linkerronde 43 twee slagen te kort om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Evert Jan ten Ham was met 76 slagen (36 rechts, 40 links) de beste amateur.

De prestatie van Gert Jan Markus is de vrucht van anderhalf jaar tweezijdig trainen. Het links- en rechtszijdig oefenen is één van de meest in het oog springende uitgangspunten van ‘Iron Shirt of Golf’, een verzameling ‘golfgeheimen’ die is gebaseerd op de kennis en inzichten van Chinese zwaardvechters.

In februari 2012 leerde Gert Jan Markus tijdens een intensieve, tweeweekse opleiding werken met deze technieken en trainingsprincipes.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar