Archief

Families golfen voor het goede doel in Dordrecht

Op 9 mei wordt een voorronde gespeeld van het landelijke NGF Ouder & Kind Golftoernooi op Golfclub De Merwelanden. Vanaf eind maart spelen op ruim 100 golfclubs in Nederland (groot)ouders en (klein)kinderen samen voor JINC.
Het landelijke NGF Ouder & Kind Golftoernooi wordt dit jaar voor de vertiende keer gehouden. Tot begin oktober vinden door het hele land de voorrondes plaats. De landelijke finale, waaraan de beste koppels uit hele land zullen deelnemen, wordt op zondag 6 oktober gespeeld op de golfbaan van Golfclub De Haenen.
Het goede doel is dit jaar JINC, een organisatie die Nederlandse jongeren uit achterstandswijken een goede start op de arbeidsmarkt wil geven. Met de opbrengst van de inschrijfgelden gaat JINC TaalTrip uitbreiden, een bijzonder project waarbij kinderen moeilijke woorden in de context leren.
Zo leren de leerlingen in de supermarkt de betekenis van woorden als ‘winst’ en ‘product’ en bij de bank zien ze ‘herkenbaar’ en ‘concurrent’. TaalTrip won in 2012 de Nationale Alfabetiseringsprijs.

Lees hier verder op de website van de Week Krant.

Social Media
Buienradar