Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
11 bezoekers online
2 gasten, 9 bots, 0 leden

Spannende Masters in teken van regels en toepassing daarvan

Vrijdag en zaterdag stond de Masters in het teken van de golfregels en hoe ze worden toegepast. Was het vrijdag de 14-jarige Chinees Tianlang Guan die een strafslag kreeg voor traag spel, de eerste sinds het begin van de Masters. Zaterdagochtend was het Tiger Woods die twee strafslagen aan zijn golfbroek kreeg voor het verkeerd droppen van zijn bal op de 18e hole. Woods dropte zijn bal maar een alerte televisiekijker zag dat de plek niet correct was en belde naar de organisatie die de beelden bekeek. Ze zagen niets verkeerd maar toen Woods later in een persconferentie zijn fout toegaf werd besloten hem twee strafslagen te geven maar geen diskwalificatie wegens een verkeerd ingevulde scorekaart. De organisatie handelde onder regel 33-7/4.5 die sinds 2011 van kracht is en de commissie strafslagen kan geven aan een speler en niet te diskwalificeren als de speler niet weet dat hij strafslagen heeft opgelopen en voor een verkeerde score op zijn kaart heeft getekend.

Brandt Snedeker was een emotioneel wrak toen hij vijf jaar geleden op de baan van Augusta National stond, zaterdag was hij de kalmte zelf toen hij opende met 12 pars op rij en als afsluiting drie birdies maakte voor een ronde 69 en een gedeelde eerste plaats. “Ik ben hier niet voor een goede finish”, vertelde Snedeker, “ik ben hier niet voor een top vijf plaats, ik ben hier om te winnen en daar ga ik me zondag dan ook op richten”.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Social Media
Buienradar