Archief

Scott wint de Masters 2013

Voor de 16e keer in de geschiedenis was een play-off nodig om de winnaar te bepalen in The Masters. Het werd uiteindelijk Adam Scott. Terwijl de regen die vrijwel de hele dag viel, met de minuut erger werd, vloog de finaleronde van The Masters tegen het eind nog eenmaal stevig in vuur en vlam. Eerst was het Adam Scott die met een lange lastige putt een birdie maakte op de 72ste hole om naar -9 te gaan als clubhuisleider.

Het dwong Angel Cabrera tot het maken van een birdie om gelijk te komen met de Australiër, en dat was precies wat de Argentijn deed. Zijn ijzer naar de vlag kwam binnen een meter neer en de birdieputt viel zonder twijfel in het hart van de hole. De drives van de Argentijn en de Australiër waren vrijwel identiek, en ook de slagen naar de green leken wel en kopie van elkaar. Maar waar de eerste slag nog goed was, waren de ijzerslagen dat niet. Ze raakten weliswaar allebei de green, maar rolden er allebei ook weer vanaf, tot op ongeveer twee meter van elkaar. Het voordeel lag evenwel bij Scott omdat hij de lijn prima af kon kijken van Cabrera die eerst moest spelen. De chip van Cabrera was nagenoeg perfect en rolde binnen een centimeter van de rand van de cup tot op 40 centimeter. Scott liet iets meer over, al gaf hij zijn chip geen kans door een metertje te kort te blijven.

Beiden maakten vanaf die afstand geen fout en dus ging het door naar hole 10 voor de volgende extra hole.

Lees hier verder op de webiste van Golf.nl

 

Social Media
Buienradar