Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
14 bezoekers online
1 gasten, 13 bots, 0 leden

Woods en de kans op diskwalicatie

De beelden liegen niet en Tiger Woods uitleg wijst op een fout: er ging iets mis met de drop op 15. Tiger Woods sloeg een perfect ogende wedge naar de green van de par-5, maar de bal raakte de vlag en ging met veel spin terug het water in. Woods koos er niet voor om de bal vanuit de dropzone te spelen. ‘It was muddy and not a good spot to drop’, zei hij later tegen een verslaggever van CBS.

De nummer een van de wereld had volgens Regel 26-1 een paar opties. Dit staat er op pagina 114 van het Regelboekje van de NGF:

a. handelen volgens slag en afstand van Regel 27-1 door een bal te spelen zo dicht mogelijk bij de plek waar de oorspronkelijke bal het laatst werd gespeeld (zie Regel 20-5), of

b. een bal droppen achter de waterhindernis, waarbij hij het punt waar de oorspronkelijke bal het laatst de grens van de waterhindernis kruiste op een rechte lijn moet houden tussen de hole en de plek waar de bal wordt gedropt, zonder beperking van de afstand waarop de bal achter de waterhindernis mag worden gedropt.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar