Archief

Mr. Jumbo Carel van Eerd

“Onze visie op de golfstores  is precies dezelfde als bij onze supermarkten.” Door Bertold van Wulfften Palthe  foto’s Ronald Speijer

In het hart van Brabant ligt “De Hooge Vorssel”, zonder twijfel de fraaiste 9-holes baan van ons land. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten en de golfende klant is hier de koning. Geen wonder want eigenaar Carel van Eerd past hier precies dezelfde principes toe die hij al met veel succes gebruikte voor supermarktketen Jumbo en zijn drie golfmegastores. Een boeiend gesprek met een ondernemer pur sang, die erin slaagt zijn dromen te realiseren door hard werken en zich vast te houden aan zijn visie.

Carel van Eerd (73) is met recht de pater familias van het Jumbo concern. Hij breidde de groothandel uit tot een keten van 120 supermarkten met 16.000 medewerkers en een omzet van 1,5 miljard euro. Zoon Frits en dochter Colette bekleden sleutelposities, terwijl Carel tegenwoordig als president-commissaris genoeg tijd overhoudt voor zijn andere  passies, de golfsport en jazz. “In 1969 waren we met de familie op vakantie in Schotland en belandden we in het restaurant van een golfclub. We liepen daar een beetje rond, zagen wat mensen putten en chippen en werden getroffen door de gemoedelijke sfeer. Omdat onze hockeycarriëres ten einde liepen, bedachten mijn vrouw Kitty en ik dat golf misschien wel een leuke nieuwe bezigheid zou zijn.

Lees hier het interview verder op de website van ForeMagazine.

Social Media
Buienradar