Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
12 bezoekers online
2 gasten, 10 bots, 0 leden

Jeugdcertificaat voor golfclub

Het programma Committed to jeugd is in het leven geroepen om golf als sport te promoten en meer kinderen te stimuleren de golfsport te beoefenen. Dit wil de NGF bereiken door verenigingen te ondersteunen bij het opstellen van een jeugdbeleid en het uitvoeren van een jeugdprogramma met elementen als het goed voorbereiden van lessen, duidelijke doelen, trainingsmiddagen met jeugdcoaches, wedstrijden spelen en het creëren van groepsgevoel en plezier. Een belangrijk deel van de certificering is het werven en opleiden van jeugdcoaches.

De vertegenwoordigers van de NGF toonden zich enthousiast over de kwaliteit van het door De Texelse geleverde programma en waren onder de indruk van het tijdsbestek waarin de certificering heeft plaatsgevonden. Het eerste contact met Ellen de Ruiter dateerde uit november 2011, waarna de vereniging besloot in 2012 aan het programma deel te nemen.

De driedaagse opleiding van de jeugdcoaches ging in februari van start op een besneeuwde golfbaan bij een temperatuur van -12. In september konden elf jeugdcoaches met goed gevolg het examen afleggen. Zij worden ingezet tijdens het geven van trainingen met diverse spelmaterialen en het begeleiden van de jeugd in de baan en tijdens de wedstrijden.

Lees hier verder op de website van de Texelse Courant.

Social Media
Buienradar