Archief

Kind sterkste na play-off

Het werd uiteindelijk nog spannend, maar na een play-off won Robin Kind in Marokko zijn eerste toernooi als professional .

Kind begon de winderige slotdag met twee slagen voorsprong (-12), maar het was al snel duidelijk dat het geen gelopen koers was in het Open Al Maaden. Een bogey op de eerste hole bracht de concurrentie namelijk direct dichterbij.

De 21-jarige speler van Golf Team Holland stelde vervolgens echter orde op zaken met birdies op 3 en 4 en (na een bogey op 6) zelfs een eagle op de par-5 zevende hole. Een toernooi wordt echter op de back-ninegewonnen en hier wilden de birdies niet meer vallen.

Dat de jonge prof zijn teleurstelling opzij wist te zetten en de play-off weer met een ‘leeg hoofd’ in wist te gaan, getuigt van professionaliteit en mentale weerbaarheid.

Lees verder.

Social Media
Buienradar