Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
14 bezoekers online
0 gasten, 14 bots, 0 leden

PGA Tour zegt nee tegen putter-verbod

De regelinstanties willen het vastklemmen (‘anchoring’) van verlengde putters tegen het lichaam na 2015 verbieden, voor alle spelers. Dat is eind november 2012 bekendgemaakt. De R&A en USGA hebben organisaties in de golfwereld toen negentig dagen gegeven om te reageren op het aangekondigde verbod.

De baas van de Amerikaanse PGA Tour, Tim Finchem (foto), reageerde zondag tijdens de finale van het WGC-Accenture Match Play Championship, als onderdeel van de tv-uitzending.

Finchem noemt het verbod op anchoring niet ‘in the best interest of golf or the PGA Tour’. Hij wees erop dat het vastklemmen van lange putters tegen het lichaam al veertig jaar gebeurt. Hij zegt dat er inmiddels veel amateurs met verlengde putters spelen en dat er PGA Tour-spelers zijn die opgegroeid zijn met de methode van ‘anchoring’. Bovendien zijn er volgens Finchem geen gegevens die er op wijzen dat er een competitief voordeel is als je een lange putter tegen het lichaam vastklemt.

Lees verder.

Social Media
Buienradar