Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
14 bezoekers online
0 gasten, 14 bots, 0 leden

Meer meewarige blikken

Ik denk ze te herkennen, die meewarige blikken van collega Kim. Niet vanwege het ontbrekende sterretje, maar vanwege mijn lidmaatschap.

‘Waar ben jij eigenlijk lid?’, is de vraag die vaak direct volgt op de vraag wat je handicap is. Wachtend op de eerste tee met onbekende flightgenoten liggen de gespreksonderwerpen niet bepaald voor het oprapen, dus kom je al snel uit bij dit soort basisvragen. Hoe lang speel je al? Wat is je handicap? En dus, waar ben je lid?

‘Nergens meer, nou ja, niet op een club met een baan, ik ben lid van een internetvereniging’, is sinds een kleine twee jaar mijn antwoord op die vraag. En ik kan me vergissen maar meer dan eens dacht ik diezelfde meewarige blik te herkennen. Geen clublid in de traditionele zin des woords? Ach, ach, ach…

Ik kan me de discussie bij de ALV van de NGF aan het begin van deze eeuw nog goed herinneren. Het voornemen van de federatie om virtuele golfclubs in de armen te sluiten, kon niet bij iedereen op enthousiasme rekenen. Dat kon toch nooit goed gaan? Wat wisten die ongebonden golfers nou helemaal van het spel en zijn tradities? Moesten we dat wel willen?

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar