Archief

Golfen tijdens vorst

De vorst doet deze dagen zijn intrede. Een periode van aanhoudende vorst heeft invloed op de baan en op uw golfspel. Tijdens de vorst doet ook rijp zijn intrede. Rijp bestaat uit minuscule ijskristallen die zich vormen op onder andere het blad van het gras en kleurt het landschap winters wit. Bij rijp zal de baan tijdelijk gesloten zijn, totdat deze is verdwenen. Meestal kunt u in de loop van de ochtend de baan weer op.

Tijdens aanhoudende strenge vorst kan de baan de eerste dagen gesloten zijn, maar zal vervolgens wel weer bespeelbaar zijn, uiteraard op wintergreens. Dit is nodig om het gras te sparen. Indien het gaat sneeuwen, is het afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw of de baan open is. Grote hoeveelheden leggen het spel namelijk stil. Mogelijk kunt u wel ‘sneeuwgolf’ spelen.

Bij dooi zal de baan wederom een periode gesloten zijn, om zich weer te kunnen herstellen.

Lees hier verder op de website van Golf.nl voor meer informatie.

Social Media
Buienradar