Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
23 bezoekers online
2 gasten, 21 bots, 0 leden

Winterview – Wil Besseling

Hoewel hij zijn kaart voor de Europese Tour niet behield en in 2013 op de Challenge Tour speelt, is Besseling niet ontevreden over 2012

‘Als je puur kijkt naar de resultaten dan snap ik het wel hoor, als mensen zeggen dat dit geen geweldig seizoen was. Tenslotte heb ik mijn kaart op de Europese Tour niet behouden en ben ik “maar” dertigste op de ranking van de Challenge Tour. Toch zie ik het zelf anders. Dit jaar was mijn eerste jaar als ‘zelfstandig ondernemer’, daarvoor heb ik altijd bij Golf Team Holland gezeten. Dat is een flinke omschakeling. Bij Golf Team Holland – en daarvoor bij de NGF – wordt eigenlijk alles voor je geregeld, heeft geld bij wijze van spreken geen waarde. Als je dan ineens alles zelf moet gaan organiseren, kijk je toch anders tegen de dingen aan. Dat, en de ontwikkeling die ik als speler en mens heb doorgemaakt, zorgt dat ik toch met best een goed gevoel terugkijk op het jaar. Al had ik natuurlijk graag wat betere resultaten behaald.’

Wil Besseling stoomde eind vorig jaar, na het behalen van zijn kaart op Qualifying School, direct door naar het nieuwe seizoen. Van Girona ging het bijna rechtstreeks naar Zuid-Afrika. Een start zoals veel promovendi die beleven, maar Besseling wist dat het eigenlijk niet het goede begin van het jaar voor hem was.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar