Archief

Informatieplatform Golfbaanhandboek.nl viert 1 jarig bestaan

Op 11 december 2011 ging Golfbaanhandboek.nl in de lucht en kwam deze unieke informatiesite over inrichting, beheer en onderhoud van golfbanen, beschikbaar voor alle golfers. Aanvankelijk opgezet als leermiddel t.b.v. greenkeepers opleidingen, werd het nu een openbaar platform.

Alle 118 bezochte banen voor Golfbaanhandboek, [ in Nederland(56), Europa(35) en Zuid-Afrika(27)] zijn voorzien van een Link en worden weergegeven onder Verantwoording.Begonnen in december 2011 met 54 golfbaan gerichte aandachtsvelden, heeft zich de inhoud uitgebreid naar 77 hoofdstukken. Belicht worden onderdelen van de golfbaan als; tee, fairway, green, rough, oefenhoek, natuur, beplanting, drivingrange en clubhuis, naast inrichtingselementen als balvanger, teemarks, banken, bruggen, infrastructuur, schuilhut, toilet, teeinformatiebord e.d.

Maar ook waterhindernis en bunker, waste area en beregening, naast toegangsweg, parkeerplaats en kunstgras krijgen aandacht. Bijzonder is ook de aandacht voor gehandicapte golfers, voor de trolley en de buggy.

Ga hier naar de website van Golfbaanhandboek.nl voor meer informatie.

Social Media
Buienradar