Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
20 bezoekers online
3 gasten, 17 bots, 0 leden

Golf populair onder Alphense jeugd

De start van de voorlopig laatste groepslessen voor middelbare scholieren deze week  op Golfschool ’t Groene Hart onderstreept de grote belangstelling en ook het enthousiasme voor kennismaking met de golfsport. De golfschool, opererend op de accommodatie van Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn, ‘boekte’ meer dan 400 deelnemers die zich hebben aangemeld ter invulling van het keuzevak gymnastiek.

In de vijf golflessen wordt na de introductie aandacht besteed aan grondbeginselen als putten, chippen en swing ofwel de lange slag, maar ook aan de hoofdregels en de etikette. Elke cursus wordt afgesloten met een les in de baan en verdere informatie hoe golf in elkaar steekt.

Een schot in de roos noemt headpro Synco Jonkeren van de golfschool het organiseren van deze serie kennismakingslessen. “In golftermen zou je kunnen spreken van het slaan van een hole-in-one, nog altijd de ultieme prestatie van een golfer. In januari is deze serie voltooid. Later volgend jaar gaan we door met vervolglessen voor de leerlingen die aanleg voor golf en vooral er verdere interesse voor tonen. Ook voor de gymleraren stellen wij onze tijd en kennis tijdens lessen graag ter beschikking.”

Lees hier verder op de website van VOLnieuws.

Social Media
Buienradar