Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
18 bezoekers online
2 gasten, 16 bots, 0 leden

‘Golf is een ondergeschoven kindje’

Nu de golfsport olympisch wordt, komt de sport meer onder de aandacht van de massa. ‘Maar golf is een ondergeschoven kind binnen de sportwereld”, zegt topgolfer Joost Luiten dinsdag op BNR.Joost Luiten: “Het verschil tussen de top 10 en top 100 in de golfsport ligt aan het mentale aspect in de sport.” Joost Luiten is de beste golfer van ons land, maar heeft de ambitie om de beste van de wereld te worden en de sport groot te maken in Nederland.

“Het is de derde sport qua beoefenaars in Nederland, maar er wordt in de media weinig aandacht aan gegeven. Ik denk dat het te maken heeft met dat Nederland nog geen echte toppers op wereldniveau heeft gehad. Als dat gaat gebeuren, gaat het meer leven. Dat golf olympisch is geworden, helpt daar natuurlijk ook erg bij”, vertelt Luiten.

Maar de golfsport heeft het niet gemakkelijk. De crisis treft ook de golfbanen en om klanten te winnen worden de tarieven overal verlaagd. Zo werd onlangs bekend dat golfclub Spaarnwoude in surseance verkeert. De aankondiging veroorzaakte een schok in de golfwereld, omdat Spaarnwoude de reputatie heeft van een laagdrempelige baan gelegen op een uitstekende locatie.

Lees hier verder op de website van BNR radio

Social Media
Buienradar