Archief

Derksen ook niet naar Japan in 2013

Robert-Jan Derksen heeft zich vanwege een slepende armblessure ook moeten terugtrekken voor de Japanse Qualifying School. Geen toernooien in de VS en in Japan dus voor de Nederlander in 2013.

Robert-jan Derksen heeft behoefte aan nieuwe uitdagingen. De European Tour is mooi, maar de 38-jarige golfer wil ook andere toernooien spelen, op onbekende banen en in een nieuwe omgeving. Daarom hoopte Derksen zich te kwalificeren voor de PGA Tour in 2013. Hij leek uitgeschakeld in ‘Stage 1’ van de Qualifying School maar kon toch door naar ‘ Stage 2’ toen een speler zich alsnog diskwalificeerde. Derksen trok zich echter terug omdat hij te veel last had van een tenniselleboog.

Japan leek Derksen ook mooi, maar de Qualifying School voor dat circuit moet hij nu ook laten schieten. De armblessure gaat langzaam de goede kant op, maar de start van de Japanse Q-School is al volgende week donderdag en dat komt te vroeg, zo meldt Derksen op zijn website. Hij hoopt nog wel in december in Zuid-Afrika een toernooi te kunnen spelen voor de European Tour dat al meetelt voor The Race to Dubai 2013.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar