Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
17 bezoekers online
1 gasten, 16 bots, 0 leden

Politieke druk op R&A over vrouwonvriendelijke golfbanen opgevoerd

De druk op de Royal & Ancient of St Andrews wordt meer en meer opgevoerd om het Brits Open uitsluitend op banen te houden waar vrouwen en mannen welkom zijn als lid. Na de voorzitter van het Brits Olympisch comité, Lord Moynihan die opriep om Augusta National te volgen in hun aannamebeleid inzake vrouwelijke leden komt nu ook een oproep van de Engelse minister van sport Hugh Robertson.

“Het is volledig achterhaald om vrouwen te weren om lid te zijn van een golfclub”, aldus de minister. De R&A verdedigd zich door te stellen dat Muirfield een privéclub is en zelf hun regels mogen opmaken. De minister stelt als tegenargument dat clubs die het Open organiseren een publieke functie hebben en dat die regel dus niet meer geldig is.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Social Media
Buienradar