Archief

Wijnstekers winnaar Golfdag

Windstil, 13 graden, zonnig en een strakke grasmat. Alle ingrediënten voor een geslaagde middag golf waren woensdagmiddag aanwezig tijdens de allereerste Golfdag voor Ex-internationals, georganiseerd door de KNVB en Players United. Ben Wijnstekers, 36-voudig international, ging met de bokaal naar huis.

In de jaren ’90 en ’00 was het een veel gehoorde daginvulling voor ‘gepensioneerde’ profvoetballers. Ze gingen golfen. Van Guus Hiddink en Johan Cruijff was wel bekend dat ze liefhebber waren van het spel met de minuscule balletjes, maar Marco van Basten was één van de eersten die, toen hij stopte, meedeelde dat hij zich echt ging toeleggen op het golf.

Later volgden er veel meer spelers: de broers De Boer, Witschge, Koeman. Golf en voetbal, het bleek een perfecte combinatie. Voor beide sporten heb je immers balgevoel nodig, precisie en uiteraard de wil om te winnen. Het was voor de KNVB en Players United reden om voor de allereerste keer in de geschiedenis een Golfdag te organiseren. Zestien Ex-internationals, variërend in leeftijd van 43 tot 66, kwamen af op het evenement.

Lees hier verder op de website van OnsOranje.

Social Media
Buienradar