Archief

Golfamateur Kind is klaar voor profcircuit

Robin Kind is uitgeleerd in de amateurtak van de golfsport. De 21-jarige Nederlander is klaar voor de professionals en start deze week zijn profcarrière in Spanje. Hij maakt zijn debuut op de Evolve Pro Tour. Het toernooi geldt als voorbereidingstoernooi op de kwalificatie voor de Europese of Challenge Tour van volgend jaar. Met zijn stappen in Spanje is Kind officieel amateur af.

“Ik had alle NK’s voor spelers tot en met vijftien en achttien jaar gewonnen”, zegt Kind, die recent het Nationaal Strokeplay van 2012 won, tegen Golf.nl. “Het was mooi om in mijn laatste seizoen als amateur ook deze grote titel in de wacht te slepen.” Vanaf deze start de jacht op een jaarkaart langs de Europese golfbanen. “Een mooie kaart voor de Challenge Tour zou mooi zijn. Een goede kaart voor de Europese Tour zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.”

Lees hier verder op de website van Sportprimeur.

Social Media
Buienradar