Archief

Golfers maken zich geen zorgen om Alphense gifbelt

De golfers op de golfbaan Zeegersloot in Alphen aan den Rijn maken zich geen grote zorgen over het chemisch afval dat onder de Golfbaan ligt. Uit onderzoek van het tv-programma Zembla blijkt dat de gemeente geen idee heeft of de gifbelt van de voormalige vuilstortplaats in de Coupépolder wel goed is afgesloten.

Dat het mis is blijkt ondermeer uit verbrand gras op de golfbaan. De golfers kennen deze plekken maar vooralsnog maken ze zich geen grote zorgen.

Uit onderzoek van Zembla blijkt dat het gif niet goed afgedekt is. Daardoor kunnen er chemische reacties ontstaan. Nu al zijn de gevolgen ervan te zien. In mei kondigde de Alphense lpolitiek aan dat er een onderzoek moet komen over hoe effectief de nazorg is geweest rond de Coupépolder. In december moet daarover meer duidelijk zijn.

Lees hier verder op de website van Omroepwest.nl

Social Media
Buienradar