Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
13 bezoekers online
0 gasten, 13 bots, 0 leden

Geen Tourkaart voor Wil Besseling

Wil Besseling moest in het slottoernooi van de Challenge Tour in 2012 heel hoog eindigen om promotie naar de European Tour af te dwingen. Dat is niet gelukt. De Noor Espen Kofstad won het toernooi en eindigde als nummer 1 op de jaarranglijst.

Besseling begon het slottoernooi bij het Zuid-Italiaanse Brindisi als de nummer 29 van de jaarranking en hij wist dat minstens een top-10 plaats in dit 72-holes toernooi nodig was om die promotie af te dwingen. Maar hij kwam zaterdag in niet al te best weer niet verder dan een 71, zijn minste score van de week.

Besseling maakte drie birdies – waarvan twee op de laatste vier holes – een bogey en een double bogey om op een totaal van elf onder par uit te komen (65-68-69-71=273).  Die score was goed voor een gedeelde veertiende plaats, een cheque ter waarde van 5.940 euro en een seizoenstotaal van 56.961 euro. Hij eindigde met dat bedrag als 31ste op de Order of Merit.

Wil Besseling is nu net als tal van andere Nederlandse spelers aangewezen op de kwalificatiereeks die volgende maand in Spanje wordt voortgezet.

Lees verder.

Social Media
Buienradar