Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
21 bezoekers online
3 gasten, 18 bots, 0 leden

Luiten: Doping in golf nutteloos

Ook in de golfsport is de affaire rond Lance Armstrong onderwerp van van gesprek. Golfer Joost Luiten schrijft in zijn column voor Telesport dat doping in zijn sport ‘nutteloos’ is.

Luiten: “Doping is in de wielersport natuurlijk niets nieuws, maar bij ons golfers komt het eigenlijk zelden ter sprake. In 2008 zijn er op het professionele circuit bij ons ook dopingcontroles ingevoerd, waar dat al langer bij de amateurs gebeurde. Als je het mij vraagt, is doping in de golfsport totaal nutteloos.”

“Golf is ook een totaal andere sport dan wielrennen. Bij golf is het technische en mentale gedeelte essentieel. Je techniek zal er niet beter van worden als je bijvoorbeeld aan de epo gaat. Ook zorgen die prestatiebevorderende middelen er niet voor dat je opeens veel meer putts gaat maken. Je zou voor extra kracht wel iets kunnen gebruiken.”

Lees hier verder op de website van de Telegraaf.

Social Media
Buienradar