Archief

‘De snelste ronde van Gaasterland’

Golfprofessional Paul Grosfeld (51), sinds 1987 pro op Gaasterland, zit 25 jaar in het vak. Het zilveren jubileum wordt op een originele wijze gevierd. Op 20 oktober wordt een recordpoging ondernomen om een golfbal in een zo kort mogelijke tijd het gehele 9 holes-traject van GC Gaasterland te laten afleggen. Dit gebeurt onder de noemer ‘De snelste ronde van Gaasterland’. De opbrengsten gaan naar de Vlinderstichting.

‘Normaal gesproken duurt een ronde (3 kilometer) ongeveer 2 uur, maar met hulp van 100 leden, die allemaal verspreid over de baan klaar staan, willen we nu 1 bal binnen 20 minuten de gehele baan laten rond gaan’, aldus Grosfeld. ‘We nemen daar 10 pogingen voor, want het kan natuurlijk gebeuren dat een bal een keer de eindstreep niet haalt doordat deze onderweg in het water wordt geslagen of in het natuurgebied rondom de golfbaan belandt.’

Lees verder.

Social Media
Buienradar