Archief

Eerste NK onderwatergolf in Galderse Meren

Het is een geintje, maar toch ook weer niet. De Bredase Duikvereniging Quality-divers organiseert zaterdag bij de Galderse Meren de eerste Nederlandse Kampioenschappen onderwatergolf. Ja, dat leest u goed. “De vereniging bestaat 15 jaar. En dat vroeg om een bijzondere activiteit”, vertelt Jeroen Boot na de wekelijkse donderdagavond in De Wisselaar.

Onderwatergolf dus. En dan maar meteen een toernooi, met onder meer deelname van een studentenduikvereniging uit Amsterdam. Op de site www.onderwatergolf.nl is meer te lezen over de sport. “We zagen foto’s van een toernooi in Fuzhou in China. Het leek ons leuk om deze sport in Nederland te introduceren”, vertelt Jeroen Boot.

Lees hier verder op de website van BN De Stem.

Social Media
Buienradar