Archief

14,5-13-5, Europa behoudt de Ryder Cup!

Door ijzersterk spel in de singles op zondag heeft Europa de Ryder Cup behouden, ook al had Amerika na de foursomes en fourballs een voorsprong van vier punten. Martin Kaymer maakte de beslissende putt.

Amerika begon de laatste ronde met een voorsprong van 10-6, maar Europa vocht terug en deed het beter in de singles. Acht single-partijen werden gewonnen door het team van captain José María Olazábal’s, dat gekleed ging in een blauw-witte outfit ter ere van Seve Ballesteros. Het waren de favoriete kleuren van de Spaanse golflegende en hij droeg blauw-wit op de laatste dag van een major.

Amerika verloor de Ryder Cup nog nooit – sinds het begin van het duel in 1927 – bij een voorsprong van meer dan twee punten op de laatste dag. Europa wist de ‘mission impossible’ toch te klaren.

Het was tot 2012 maar één keer gebeurd dat een team een achterstand van 10-6 wist goed te maken en dat was in 1999 op Brookline. Toen wonnen de Amerikanen met één punt verschil (14.5-13,5).

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.nl

Social Media
Buienradar