Archief

De meest uitdagende golfbaan ter wereld? Die ligt in Kabul

Je zou golfen niet zo snel een extreme sport noemen. Maar wat dacht je van golfen in het Afghaanse Kabul? Op een golfbaan waar een paar jaar geleden nog mijnen onder de grond lagen, kun je nu ter ontspanning een balletje slaan. BBC’s Quentin Sommerville nam de proef op de som.

De Kabul Golf Club verdient misschien wel het predikaat “meest uitdagende golfbaan ter wereld”. Niet alleen omdat je moet zoeken naar holes, ook omdat hier kort geleden nog flink gevochten is. Pas toen de Taliban viel in 2004 kon de golfbaan, die al in 1967 is opgericht maar meerdere keren moest worden gesloten, weer opnieuw worden opgericht. En door de wisselende veiligheidssituatie is de baan niet altijd in gebruik.

Lees hier en bekijk het filmpje op de website van NRC.

Social Media
Buienradar