Archief

In België makkelijker een kerncentrale te bouwen dan een golfbaan

De Belgische golfwereld wendt het succes van Nicolas Colsaerts aan om te pleiten voor meer golfbanen. Voor het eerst in vijftien jaar gaat volgende week in Oostduinkerke een 18-holesbaan open. ‘Als je dat vertelt in het buitenland wil niemand het geloven’, beweert Colsaerts manager Vincent Borremans. ‘Het is in ons land makkelijker een kerncentrale te bouwen dan een baan met 18 holes.’

Marc Verneirt, de secretaris-generaal van Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG), pikt in. ‘Ik wil het misverstand uit de wereld helpen dat er in België geen plaats zou zijn. Er zijn op dit ogenblik 191 holes ingepland in ons land. Er is plaats voor en er is geld voor. Maar de procedures duren zo lang dat de plannen niet kunnen worden uitgevoerd. Sommige dossiers zijn verzand in pure Kafka. België heeft geen gebrek aan talent, wel aan banen.’

 

Social Media
Buienradar