Archief

Luiten redt zich net

Joost Luiten mag ook in het weekeinde, wanneer het om de prijzen gaat, nog meedoen aan het Brits Open op de Royal Lytham & St Annes. De Bleiswijkse profgolfer redde zich vrijdag ternauwernood met een ronde van 70 slagen, conform het gemiddelde van de moeilijke baan.

Met een birdie op de 16e hole, goed voor -2 op dat moment, leek Luiten bijtijds veilig. De enige Nederlander in het grandslamevenement verspeelde meteen daarna met een dubbele bogey de voordelige marge echter weer. Door met een par af te ronden bleef hij met een totaal van 143 (+3) precies boven de streep.

Dat Luiten de cut haalde was een prestatie op zich. Tot het legertje afvallers behoorden titelverdediger Darren Clarke, Jbe Kruger, Rafael Jacquelin, Justin Rose, David Duval, Stewart Cink, Charl Schwartzel, Martin Kaymer, Robert Rock, Davis Love III en Phil Mickelson.

Lees verder.

Social Media
Buienradar