Archief

Golf: de heroine van de veertiger

Golf: de heroïne van de veertiger‘ brengt een wel heel aparte ode aan de golfsport. In literair opzicht een bundel verhalen om van te smullen. Een web van prachtige zinnen pakt de lezer gestadig in. Nergens wordt het boek gratuit of louter anekdotisch, altijd blijft het breed van opzet. Humor loert steevast om de hoek en tegelijk is weekmoed nooit veraf.

Geschreven op het scherpst van de snee laat de auteur zijn licht schijnen over de edele golfsport, maar zijdelings pakt hij ook tal van andere thema’s aan. Om er een paar te noemen: Het Duitse Wirtschaftswunder, geluk en hoe ermee om te gaan, eros en thanatos, hoe John Cleese en Jacques Tati het nakijken te geven de schoonheid van de Scarabee bouwjaar 1991, het interessante van mislukken, de erecode der fraudeurs, etiquetteregels in fitnesscentra, de tragiek van ideale koppels, het recht op lafheid en pakweg het aprilgevoel in september.

Lees hier verder op de website van golfboeken.nl

Social Media
Buienradar