Archief

Huizing adembenemend goed

Met een voorsprong van veertien slagen behaalde Daan Huizing op de Old Course van St Andrews zijn tweede grote titel van 2012.

Vorig jaar werd Daan Huizing tweede in de St Andrews Links Trophy, achter Tom Lewis, die later dat seizoen opzien baarde door op dag 1 van het Brits Open met een 65 (gedeeld) de leiding te nemen en die een paar maanden later als kersverse professional het Portugal Masters te winnen. Lewis werd vanzelfsprekend ookRookie of the Year van de Europese Tour.

Huizing had na 54 holes – een ronde op de par-71 New Course en twee op de par-72 Old Course – een totaal van 197 (-18) achter zijn naam. Hij begon de laatste ronde – op de Old Course – met twaalf slagen voorsprong op de rest van het veld.

Hoewel hij met een bogey startte, kwam Huizing snel in terug in zijn birdie-ritme. Hij maakte er voor de turn vier (op 3, 5, 7 en 9) en op de weg terug naar de Auld Grey Toon nog eens twee, op de lange veertiende en de par-5 vijftiende.

Huizing kwam tot een totaal van 264 (65-64-68-67, 23 onder par) en hij verpulverde daarmee het toernooirecord, dat op 273 stond.

Lees verder.

Social Media
Buienradar