Archief

Luiten laat kans op US Open liggen

Wie op de uitslagenlijst van de Qualifier voor het U.S. Open naar de Nederlander zocht, zocht tevergeefs. Luiten trok zich terug.

Op Walton Heath werd vandaag gestreden om elf startbewijzen voor het U.S. Open, volgende maand in San Fransisco. Joost Luiten zou, als enige Nederlander, een gooi doen in de 36 holes kwalificatiewedstrijd, maar ontbrak uiteindelijk op de startlijst.

‘Afgelopen vrijdag heb ik samen met Stuart en Martin (Cage en Grey, respectievelijk manager en caddie, red) besloten om toch niet mee te doen op Walton Heath en me volledig te richten op Europa. Uiteindelijk vonden we het – in deze vorm – niet zinnig om een paar dagen voor het volgende toernooi 36 holes op één dag te spelen om vervolgens voor één wedstrijd naar Amerika af te reizen, mocht ik het hebben gehaald.’

‘Begrijp me niet verkeerd. Ik wil dit soort wedstrijden dolgraag spelen, maar op dit moment achten we het verstandiger als ik me op Europa richt om vervolgens deze toernooien via de ranking binnen te komen, in plaats van door dit soort lange kwalificatiewedstrijden. Zelfs voor dit U.S. Open zou dat nog kunnen, maar nogmaals, de focus ligt de komende tijd op Europa.’

Lees verder.

Social Media
Buienradar