Archief

Deur vliegtuig komt neer op golfbaan

De deur van een vliegtuig is woensdag losgeraakt en neergekomen op een golfbaan in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Stomtoevallig gebeurde het op een van de twee dagen per jaar waarop de golfbaan voor onderhoud is gesloten.

Het ging om de cabinedeur van een privétoestel, een Canadair CL60. De deur kwam terecht op baan 16 van de Westin Diplomat Resort & Spa-golfclub in Hallandale Beach. Niemand raakte daarbij gewond.

Het straalvliegtuig was kort daarvoor opgestegen van Opa-Locka Executive Airport en had koers gezet naar het 50 km noordelijker gelegen Pompano Beach Municipal Airport. Onmiddellijk na het kwijtraken van de deur vloog de piloot naar een vliegveld in Fort Lauderdale, waar hij veilig landde.

De golfbaan ligt in een redelijk dicht bebouwd gebied en is omgeven door bedrijven en woningen.

 

Social Media
Buienradar