Archief

Nicolas Colsaerts koning matchplay

Na vier holes in de halve finale stond hij al 4down maar aan het eind van een lange dag was Colsaerts ‘gewoon’ de beste.

Op de lange en door dreigend onweer onderbroken laatste dag, moesten de vier overgebleven spelers een ware slijtageslag doorstaan om de winnaar te bepalen.

In de ochtendsessie leek Paul Lawrie de strijd tegen Colsaerts razendsnel in zijn voordeel te beslechten door na vier holes al vier up te gaan. De Belg toonde echter grote vechtlust en sleepte er een verlenging, en uiteindelijk op de twintigste hole, zelfs de zege uit.

‘Waar moet ik beginnen? Dit is zó mooi en betekent zóveel voor me’, stamelde de 29-jarige longhitter uit België, na afloop van de wedstrijd. ‘Ik had vorig jaar al het gevoel dat ik in de finale had moeten staan, maar nu was het dan zover’, aldus de vorig jaar nog in de halve finale uitgeschakelde nieuwe nummer 4 van Europa.

Lees verder.

 

Social Media
Buienradar