Archief

Europa wint met record

De Sir Michael Bonnalack Trophy blijft in Europese handen en de twee Nederlandse deelnemers droegen in grote mate bij aan de ruime zege. Het was de vijfde zege van de Oude Wereld in zeven ontmoetingen. Het team van captain Andrew Bennett Morgan begon – na de foursomes en de fourballs – met een 13,5 – 6,5 voorsprong en er waren in de twaalf singles maar drie punten nodig om de Sir Michael Bonnalack te behouden.

De Nederlandse spelers vergaarden deze week in negen partijen liefst 7,5 punten. Robin Kind en Daan Huizing hadden zich de eerste twee dagen uitstekend geweerd. Kind was vier uit vier en Huizing speelde in vier ontmoetingen 2,5 punten bij elkaar. In de singles verhoogde Huizing zijn puntentotaal met een vol punt door op de slothole te winnen van de Koreaan Soo-Min Lee.

‘Dit is natuurlijk waar je het voor doet. Je verwacht natuurlijk altijd alles te winnen, maar ik pak er uiteindelijk vier uit vijf, daar ben ik in dit veld echt heel tevreden mee. Die jongens kunnen echt allemaal golfen hoor.’

‘Het is geen Ryder Cup, maar dat gevoel krijg je er wel een beetje bij. De sfeer, de spullen, het team, de eer om mee te mogen doen. We wilden echt graag winnen en dat is gelukt. We gingen er echt voor en het is lekker als je dan zoveel punten bij kan dragen aan het totaal. Ik denk dat het vanavond nog wel een klein feestje wordt…’

Lees verder.

Social Media
Buienradar