Archief

Golfbranche weet het niet meer

De Nederlandse golfbranche is hopeloos verdeeld over de vraag hoe de stroom nieuwe golfers toegang moet krijgen tot de baan. Dit schrijft het Financieele Dagblad maandag. Het gevolg van deze verdeeldheid is volgens het FD dat er vanaf eind april twee soorten spelerspassen zijn: het oude golfvaardigheidsbewijs (gvb) en het nieuwe Nationale Golfpaspoort.

Examen
Om in Nederland op een officiële negen of 18 holes golfbaan te mogen spelen, heeft een speler een golfvaardigheidsbewijs nodig. Om dit bewijs te krijgen, moet een speler een theorie- en praktijkexamens afleggen en daardoor haken nieuwe spelers af. golfbaaneigenaren, golfleraren en nieuwe spelers vinden deze drempel dus te hoog. Ook, zo schrijft het FD, worden de gvb-examens niet altijd reglementair afgenomen.

Lees hier verder op de website van BNR.nl

Social Media
Buienradar